kleurig stijlvol kunststof
Volg ons ook op

Gerbrandystraat 20, Utrecht

10 mei 2019

Transcarbo levert kunststof kozijnen voor het voormalig belastingkantoor aan de Gerbrandystraat in Utrecht. Nadat de sloopwerkzaamheden aan dit gebouw zijn afgerond, zal er gestart worden met de bouw van 3 nieuwe gebouwen. Eén van de gebouwen is een woontoren met maar liefst 19 verdiepingen. Gezamenlijk bestaan de 3 gebouwen uit 487 huurappartementen, waarvan 200 zelfstandige studentenwoningen en 287 vrije sector appartementen. Hiervan vallen er 223 onder de middeldure huur. Naast de woongelegenheid die de gebouwen bieden is er 150 m2 plaats voor commerciële doeleinden zoals, lichte horeca, dienstverlening enzovoort.

Bijzonder aan dit project is dat er veel aandacht wordt besteed aan duurzaamheid. De atoomkelder van het gebouw wordt opnieuw gebruikt als berging, fietsenstalling en als fundering. Dit betekent minder CO2 uitstoot, minder bouwoverlast en materiaalbesparing. Daarnaast zullen er in de Gerbrandystraat elektrische deelauto’s komen. Naast deze duurzame acties wordt er ook aandacht besteed aan de groene omgeving bij de gebouwen. Tussen de gebouwen en boven het parkeerterrein komt een ruim plein met grote, beeldbepalende bomen. Daarnaast worden 24 bomen worden vervangen door 50 nieuwe bomen van verschillende soorten en formaten. Hiermee krijgt de omgeving in en rondom de gebouwen een natuurlijk en groen uiterlijk.

Transcarbo levert voor dit project GEALAN S9000 kunststof kozijnen met een acrylaat toplaag. De opdrachtgever is Syntrus Achmea. Koopmans Bouwgroep en Bouwbedrijf Wessels Rijssen zullen deze gebouwen realiseren naar ontwerp van Van der Linde Architecten Deventer. Transcarbo zal haar werkzaamheden starten in het najaar van 2019. De oplevering van de woningen staat gepland op eind 2021.

Gerbrandystraat hoogbouw Gerbrandystraat laag hoog Gerbrandystraat laagbouw
Nieuws